Grilovací pánev s držadlem a výlevkou LITINA Ø 16cm Cattara®
Kód: 8591686130591Detailní popis produktu
Grilovací pánev s držadlem a výlevkou LITINA Ø 16cm Cattara®
Grilovací pánev z litiny průměru 16 cm.
Pánvičku lze použít pro grily s běžnou, či litinovou mřížkou.
Litinová pánev zajistí dokonalé grilování steaků a jiných pokrmů bez ztráty drahocenného sosu a štávy.
Bytelná rukojeť usnadní manipulaci v žáruvzdorné rukavici a je opatřena otvorem pro snadné uchycení například na háček odkládacího prostoru grilu.
Pro manipulaci s pánvičkou berte na vědomí její vysokou teplotu doporučujeme použití žáruvzdorné rukavice.
Hlavní výhodou litinové pánve je rovnoměrnost a předvídatelnost zahřívání. Žádná studená a horká místa, žádné napůl spálené a napůl syrové maso. Litina se na všech zdrojích rovnoměrně rozehřeje a svoji teplotu si udrží i pod kusem studeného masa z ledničky. Během používání se na povrchu vytvoří přirozená nepřilnavá vrstva, proto po čase můžete v takovém nádobí vařit téměř bez tuku. Dobře ošetřená litinová pánev je přirozeně nepřilnavá. Udržuje teplo – to znamená, že zůstává teplejší – mnohem lépe než jiné pánve podobné velikosti. Velmi dlouhá životnost - čím častěji v nádobí vaříte, tím je lepší a odolnější. Odolá teplotám do 400 °C , masivní materiál dna pánve se nezkroutí, ani když pánev omylem necháte na plotýnce, která je zapnutá na plný výkon.
- Grill /Frying pan with handle and spout CAST IRON, diameter 16cm.
- Stylová masivní litinová pánev.
- Rukojeť s očkem na zavěšení cca 12,5 cm.
- Vyrobeno ze surové litiny.
- Dvě postranní výlevky / výtokové hrdla.
- Ideální pro grilování, kempování (camping), tábory, výlety do přírody, nebo domácí používání.
- Pro bezpečnou přepravu baleno v papírové krabici.
- Nové zboží (baleno v papírovém boxu).
Materiál: 100% surová litina
Hmotnost: cca 0,780 kg
Rozměry:
- průměr: Ø 16 cm
- spodní průměr: Ø 13 cm
- výška :3,5 cm
- balení: cca 29 x 18 x 5,5 cm
Výrobce: Cattara®
Před použitím si prosím všimněte:
- Tato pánev je předem vypálená a připravená k použití.
- Chcete-li však odstranit nečistoty pocházející z přepravy atd., proveďte před prvním použitím kroky 1-3 (viz. níže).
- Také se doporučuje opakovat tyto kroky po každém použití.
- Vypálit litinové nádobí je nutné čas od času vždy, když se na něm objevují rezavá místa nebo se na povrchu začnou lepit potraviny.
- Nemusíte se bát, k tomu může dojít například během skladování.
- Litinové nádobí neochlazujte ve vodě mohlo by dojít popraskání litiny. Vždy ji nechejte přirozeně vychladnout.
Vypálení litinové pánve:
- 1. Odstraňte jídlo nebo zbytky štětcem a opláchněte nádobí horkou vodou.
- 2. Důkladně osušte - v případě potřeby zahřátím.
- 3. Potřete celý výrobek tenkou vrstvou roztaveného tuku nebo rostlinného oleje.
- 4. Nádobí pečte asi 20 minut při vysoké teplotě v troubě/grilu nebo na otevřeném ohni a nechte vychladnout. Olej může kouřit, doporučuje se vypalovat venku.
- 5. Znovu potřete celý výrobek tenkou vrstvou roztaveného tuku nebo rostlinného oleje. Tento postup lze libovolněkrát opakovat a zlepší patinu, tzn. přírodní, nepřilnavý povlak z litiny. Nádobí skladujte lehce naolejované na suchém místě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.