Katův šleh (1 porce 300g) EXPRES MENU
Kód: 8594043790339Detailní popis produktu
Katův šleh (1 porce 300g) EXPRES MENU
Pokrm je ideální pro milovníky ostrých jídel, kteří v omáčce ocení chuť sterilovaných okurek, kapie a feferonek. Základem jsou šťavnaté kousky vepřové kýty. Jako přílohu doporučujeme rýži.
- Whip of the executioner (1 portion 300g) EXPRESS MENU
- Poctivé české jídlo ideální jako oběd i večeře.
- Jídlo MRE EXPRES MENU můžete ohřát hned několika způsoby.
- Velmi snadná a rychlá příprava, ohřev zabere pouze 3-5 minut.
- Trvanlivé jídlo na cesty neboli MRE (Meal Ready to Eat) je skvělou alternativou cestovních konzerv.
- Balené jídlo vhodné pro turistiku, do kempu, na dovolenou, pro outdoorové aktivity nebo kdekoliv na cestách.
- Skladování při teplotě 1-30°C
- Pevný sáček / balení obsahuje 1 porci | 99 Kč (330 Kč / 1 kg).
- Produkt vydrží až 3 roky při pokojové teplotě bez přidání éček.
- Pečlivý výběr surovin a absence chemických přísad.
Složení:
- vepřová kýta (33%), rajský protlak (voda, rajčatový protlak, sůl), rýžová mouka, kukuřičná mouka, okurky sterilované (okurky, voda, ocet kvasný, sůl, kořenící výtažek, hořčičné semínko), kapie sterilovaná (červená paprika, voda, ocet, cukr, sůl, koření), feferonky sterilované (feferonky, voda, ocet kvasný, sůl), cibule, řepkový olej, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), pepř.
Nutriční hodnoty | 100 g |
Energetická hodnota | 535 kJ |
Tuky | 7,3 g |
Nas. mastné kyseliny | 3,5 g |
Sacharidy | 9,0 g |
Cukry | 1,8 g |
Bílkoviny | 5,6 g |
Sůl | 1,1 g |
Informace pro alergiky: hořčice
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě +1 až +30 °C. Otevřený výrobek uskladněte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce: EXPRES MENU (Jídlo od rodinné firmy z Krkonoš)
Kvalitní maso od českých farmářů:
- Základem dobrého jídla je čerstvé kvalitní maso, a proto například u hovězího masa používáme pouze maso z mladých býků, u kterého máme vždy doklad o jeho původu. Maso nakupujeme od českých dodavatelů.
Ruční zpracování suroviny
- Každý den ráno vozí dodavatele čerstvé suroviny, které se okamžitě zpracují k další tepelné úpravě. Maso se připravuje v konvektomatech v páře, omáčky se připravují zvlášť tak, že jako základ se orestuje cibule na oleji v pánvi, pak se základ přendá do parního kotle, přidají se další suroviny podle receptury a zaleje se taženým maskovým vývarem. Pravidelně provádíme výstupní kontrolu všech výrobků uvařených předcházející den.
Zdravé suroviny
- Naší hlavní zásadou při přípravě pokrmů je použití kvalitních surovin bez konzervantů, přidatných látek a stabilizárorů. Proto používáme např. kysané zelí přímo od výrobce, sterilované okurky bez umělých sladidel a uzeniny bez rychlosolí a lepku.
100% bez lepku
- K výrobě našich produktů používáme pouze přirozeně bezlepkové suroviny, což požadujeme i od našich dodavatelů. Abychom si byli naprosto jisti, výrobky necháváme testovat ve speciální laboratoři.
HOTOVÉ JÍDLO
Naše produkty jsou již tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu. Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Není vakuováno! Jídla v sáčcích jsou bez přílohy.
DLOUHÁ DOBA SPOTŘEBY
Jak je možné, že naše produkty mají dobu spotřeby 10 let? Používáme technologii CTP, kterou je možné přirovnat k známému zavařování, kdy jsou již uvařená jídla zabalena do obalu a za pomoci vysoké teploty sterilována. Dobu spotřeby máme oficiálně certifikovanou Zkušební laboratoří v Hradci Králové.
SKLADOVÁNÍ DO +30 °C
Produkty EXPRES MENU nemusíte skladovat v lednici ani mrazáku. Jednoduše je uskladněte tam, kde je stabilní teplota do +30 °C a kde zároveň nebudou na přímém slunci. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, například během cesty do Chorvatska nebo při turistickém výšlapu.
ŽÁDNÁ CHEMIE
Během přípravy jídel nepoužíváme žádné chemické přísady. Naší základní a jedinou přísadou jsou vždy 100% čerstvé přírodní suroviny. Odmítáme používat jakékoliv chemické konzervanty.
ČESKÝ VÝROBEK
Jsme rodinná firma z Podkrkonoší (Trutnov). Naším cílem je přinášet zákazníkům radost z kvalitních produktů. Všechny výrobky jsou výsledkem práce zkušených kuchařů, kteří ručně připravují každý pokrm.
Nahlédněte pod pokličku přípravy jídla EXPRES MENU
Dali jsme si za cíl přinášet zákazníkům našimi jídly radost. Strojovou výrobní linku proto u nás nehledejte – všechny pokrmy jsou výsledkem pečlivé práce kuchařů, kteří každý produkt připravují ručně.
Jak naše produkty vaříme:
Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.
Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.
Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.
Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde.
Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.
Při vaření neděláme žádnou magii
Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.
Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.
Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.
Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě
Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.
Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:
- Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
- Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
- Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
- Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.
Je tu ještě jedna věc:
Dnešní způsob stravování, který obsahuje velký podíl chemicky upravených produktů, vede k překyselení našeho organizmu. Tato kyselost má negativní vliv jak na náš organizmus, tak i na chuť pokrmů.
Proto v našich produktech používáme takzvanou živou vodu. Díky její zásaditosti můžeme používat o 30 % méně soli a o 30 % méně koření, aniž bychom jakkoliv ovlivnili výslednou chuť.
Způsoby ohřevu
Jídla lze ohřívat buďto ve vodní lázni po dobu 8–10 minut, nebo vyklopit na pánev a prohřát cca 3 -5 minut. Jídlo není dehydrované a proto se nepřidává žádná voda.
Nejjednodušším způsobem ohřevu jídel Expres Menu mimo domov je použití tzv. Samoohřevu, který Vám jídlo ohřeje za pár minut bez potřeby vařiče, nádobí a teplé vody.
Samoohřev je speciální příslušenství k jídlům, které vám dopřeje ten nejvyšší komfort na cestách. Je to speciální sáček, který vám sám ohřeje jídlo za pár minut, a to bez vařiče a nádobí.
Samoohřev funguje na principu chemické reakce mezi směsí oxidu vápenatého s hliníkovým práškem a vodou. Tato směs je umístěna ve speciálním propustném sáčku z netkané textílie, který zajistí propustnost vody ke směsi. Jakmile se voda dostane do sáčku, spustí se chemická reakce, která z oxidu vápenatého udělá hydroxid vápenatý. Tuto reakci provází vytvoření vysoké teploty (až 98°C) a vypařování přidané vody. Celá tato reakce se odehrává výhradně uvnitř ohřevné kapsle, tudíž není ohroženo zdraví uživatele a jelikož jídlo je neprodyšně uzavřené v bariérovém sáčku, nepřichází do kontaktu s žádnou z chemických látek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.