Svatomartinská husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (hotová strava) 450g
Kód: 8595648611401Detailní popis produktu
Svatomartinská husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (hotová strava) 450g
Adventure Menu do svého podzimního „meníčka” zařadilo tradiční svatomartinskou husu se zelím a knedlíkem. Husa je pečená klasicky na kmíně a klasickou metodou našich babiček, je i konzervována, čili sterilizována bez použití jakýchkoliv umělých konzervantů.
Užij si svátek Sv. Martina venku a v pořádným stylu! Přinášíme ti tradiční a poctivou Svatomartinskou husičku se zelíčkem a knedlíčkem, připravenou od základu v Podkrkonoší. Jelikož každej chce vždycky stehno, tak u nás vyhrávaj opravdu všichni. Základem je vykostěné husí stehno pečené na páře, doplněné o ručně dělané červené zelíčko a špalíčky z bramborového těsta. Porce 450g zajistí, že už potom nic nevyjdeš, tudíž doporučujeme zvolit adekvátní trasu a místo oběda;)
Kdo že byl svatý Martin a proč se 11. 11. peče právě husa?
Martin byl původně voják, který během svého života šířil křesťanství a následně se stal biskupem. Ve Francii zakládal první kláštery a mezi lidmi byl velmi oblíbený. Známá je pověst o tom, jak mečem rozpůlil vlastní plášť, aby se o něj mohl podělit s žebrákem. Říká se, že se ze skromnosti ani nechtěl stát biskupem, a tak se před svým zvolením schovával mezi husami. Ty ho ale prozradily a z tradice tak v období kolem jeho svátku končí na pekáči. Prozaičtější je pak vysvětlení spočívající v tom, že se husy obvykle pekly v listopadu před adventním půstem, a tak si je lidé jednoduše spojili se svátkem svatého Martina. Ten se připomíná 11. 11., tedy v den,
kdy byl Martin pohřben a dostal se do nebe.
Složení:
- husí stehno bez kosti (37%)
- bramborové špalíčky (26%) (brambory)
- pšeničná mouka, pšeničná krupice, vejce, sůl
- červené zelí hlávkové (36%), cukr, ocet, cibule, řepkový olej, pšeničná mouka, kmín, sůl
Samoohřev můžete zakoupit zde
1 balení – hmotnost 450 g +- 5%
Nutriční hodnota na 100 g
Sacharidy: 7,1 g
Bílkoviny: 8,3 g
Tuky: 12,7 g
Jídla AdventureMenu jsou připravována výhradně ruční prací z nejkvalitnějších tuzemských surovin. Díky jedinečné technologii neobsahují žádné konzervanty ani barviva a přitom si zachovají čerstvost a skvělou chuť až po dobu 3 let.
K výrobě jídel AdventureMenu je použita sterilizační technologie německé firmy KORIMAT. Čerstvě uvařená jídla jsou při stálé vysoké teplotě naplněna do jednotlivých bariérových sáčků. Ve speciálním zařízení jsou za působení vysokého tlaku na několik minut šokově zahřáta a následně prudce zchlazena. Tato unikátní technologie zajišťuje bezpečný a chutný výrobek bez potřeby použití jakýchkoliv konzervačních látek.
Tento způsob uchování potravin přináší v uplynulých desetiletích mnoho opomíjených výhod. Jídla uchovaná pomocí této metody si zachovávají svou vynikající a nezměněnou chuť po celou dobu a vyznačují se extrémní trvanlivostí.
Mezi další přednosti výrobků patří použití nejkvalitnějších obalových materiálů. Používané materiály se vyznačují extrémní odolností, která zaručuje i v nejnáročnějších podmínkách vysokou kvalitu jídel po dlouhou dobu.
Jídla AdventureMenu jsou vydatná, bez jakýchkoli chemických konzervantů, vyvážená, ale především chutná. To vše díky unikátnímu způsobu sterilace, který umožňuje vařit jídlo přirozeně bez použití chemie a díky kterému je jídlo i po 2 letech chutné, jako byste ho právě uvařili. Všechna jídla jsou uvařená výhradně z nejkvalitnějších surovin. Je kladen velký důraz na absenci chemických přidaných látek, z toho důvodu jsou všechna jídla vařena tradičním způsobem.
Především na cestách je důležité, aby byla strava vydatná. Proto jsou jídla AdventureMenu složená tak, aby zaručeně zasytila a dodala potřebnou energii na další cestu.
Video z kuchyně
Způsoby ohřevu
Jídla lze ohřívat buďto ve vodní lázni po dobu 8–10 minut, nebo vyklopit na pánev a prohřát cca 3 minuty. Jídlo není dehydrované a proto se nepřidává žádná voda.
Nejjednodušším způsobem ohřevu jídel Adventure Menu je použití tzv. Samoohřevu, který vám jídlo ohřeje za pár minut bez potřeby vařiče, nádobí a teplé vody.
Samoohřev je speciální příslušenství k jídlům, které vám dopřeje ten nejvýšší komfort na cestách. Je to speciální sáček, který vám sám ohřeje jídlo za pár minut, a to bez vařiče a nádobí.
Samoohřev funguje na principu chemické reakce mezi směsí oxidu vápenatého s hliníkovým práškem a vodou. Tato směs je umístěna ve speciálním propustném sáčku z netkané textílie, který zajistí propustnost vody ke směsi. Jakmile se voda dostane do sáčku, spustí se chemická reakce, která z oxidu vápenatého udělá hydroxid vápenatý. Tuto reakci provází vytvoření vysoké teploty (až 98°C) a vypařování přidané vody. Celá tato reakce se odehrává výhradně uvnitř ohřevné kapsle, tudíž není ohroženo zdraví uživatele a jelikož jídlo je neprodyšně uzavřené v bariérovém sáčku, nepřichází do kontaktu s žádnou z chemických látek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.